Publikacije MOL

 • Dostopna Ljubljana

  V okviru obeleževanja mednarodnega dne invalidov predstavljamo knjižico Dostopna Ljubljana, že 13. iz serije Ljubljana – zdravo mesto.

 • ZA enakost spolov

  Knjižica ZA enakost spolov v Ljubljani je 12. po vrsti v seriji Ljubljana – zdravo mesto. V njej so predstavljena različna področja z vidika enakosti spolov – politično odločanje, ekonomska neodvisnost, usklajevanje poklicnega in zasebnega / družinskega življenja, zdravje itd. Besedilo popestrijo portreti žensk in moških, ki predstavijo svoj pogled ter življenjske izkušnje na področju enakosti spolov.

 • Izzivi z zasvojenostmi

  Brošura Izzivi z zasvojenostmi v Ljubljani, pripravljena s pomočjo strokovnjakov in nevladnih organizacij s področja zasvojenosti, osvešča in informira o problematiki različnih vrst zasvojenosti.

 • Zloženka Cepljenje

  Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v državi najnižja precepljenost z obveznimi cepivi v Ljubljani, kjer je precepljenost padla že pod 90 %, kar že pomeni nevarnost za epidemijo. To zloženko smo pripravili z željo, da občanke in občane Mestne občine Ljubljana opozorimo na izjemen pomen cepljenj, ki so po zakonu obvezna in brezplačna.

 • Zloženka Za starejše 2017

  Z željo, da bi starejšim občankam in občanom Mestne občine Ljubljana, pa tudi njihovim svojcem, prijateljem in ostalim, na enem mestu ponudili čim več informacij o storitvah s področja zdravja in socialnega varstva, ki so jim namenjene, smo pripravili pričujoče besedilo. Upamo, da bodo zbrani podatki v pomoč vsem pri ohranjanju in vzdrževanju kondicije v jeseni življenja.

 • Zdravstveni profil MOL

  Zdravstveni profil Mestne občine Ljubljana je nova brošura iz serije Ljubljana, zdravo mesto, katere poglavitni namen je osveščanje in informiranje javnosti o pomenu javnega zdravja.

 • Za duševno zdravje v Ljubljani

  Brošura »Za duševno zdravje v Ljubljani« sodi v serijo brošur Ljubljana – zdravo mesto, njen poglavitni namen je osveščanje in informiranje javnosti o tej tematiki, v njej pa so predstavljene tudi storitve in programi s kontaknimi informacijami, ki so meščankam in meščanom na voljo v primeru, da potrebujejo nasvet ali pogovor.

  Za duševno zdravje (pdf, 7,3 MB)

 • Strategija razvoja socialnega varstva v MOL od 2013 do 2020

 • Ljubljana za vse - Primeren pristop do vsakogar

  V brošuri »Ljubljana za vse - Primeren pristop do vsakogar« boste našli vrsto nasvetov, kako pristopiti k sočloveku in se ustrezno »naravnati« na njegovo osebno okoliščino, ki je lahko ta, da je oseba slepa, naglušna ali oboje, pri gibanju potrebuje pripomočke, živi s stalno osebno asistenco ali pa morda razumeva svet okoli sebe s spremstvom druge osebe.

 • Socialna Ljubljana

  V knjižici Socialna Ljubljana, ki je osma iz serije publikacij Ljubljana – zdravo mesto, so zbrani prispevki o socialni državi, o ukrepih MOL na področju socialnega varstva, o razmerah na trgu dela in spodbudah za okrepitev zaposlovanja ter o možnostih za nastanitve in stanovanja v Ljubljani. Prispevki so pospremljeni z osebnimi razmišljanji in zgodbami portretirank in portretirancev, v zadnjem delu knjižice pa so zbrane tudi koristne informacije ter naslovi in kontaktni podatki organizacij s programi pomoči v socialni stiski.