Festival Junij v Ljubljani

Brezplačne kulturne prireditve za vse

Festival Junij v Ljubljani je tradicionalna prireditev v središču Ljubljane, na Kongresnem trgu, ki omogoča brezplačna doživetja vrhunskih umetniških stvaritev s področij plesa, gledališča in glasbe

Dopoldanski in popoldanski dogodki so namenjeni otrokom in mladini, večeri pa vrhunskim umetniškim dogodkom. 

Festival vsako leto poteka meseca junija in pomembno prispeva k promociji kulturnih dogodkov ter približuje kulturo najširšemu krogu občinstva, saj so vsi dogodki brezplačni. V okviru festivala so organizirani tematski dnevi, ki posebej izpostavljajo in približujejo določeno umetniško zvrst.

Festival 2021

Tudi 13. festival Junij v Ljubljani je prinesel veliko zanimivih predstav. Otroci so uživali ob dopoldanskih in popoldanskih predstavah, zvečer pa so prišli na svoj račun vsi ljubitelji uprizoritvene umetnosti.
Video; YoY Production

Festival 2020

Kljub epidemiji korona virusa, smo festival uspešno izpeljali. Hvala vsem sodelujočim. Fotografije in video; YoY Production

Festival 2019


Festival je navdušil tako najmlajše kot tudi tiste malo starejše obiskovalce. Fotografije in video; YoY Production

Festival 2018

Festival 2017

Gospodična KUL

Gospodična KUL, dekle, ki obožuje kulturo in verjame, da živi v najlepšem mestu na svetu, je zaživela ob 10. obletnici festivala in je aktivna vsako leto. Gospodična KUL, pogovorni robot Facebook aplikacije, skrbi, da ne zamudite nobene pomembne kulturne vsebine festivala Junij v Ljubljani. Za klepet v FB Messengerju je na voljo vse dni festivala Junij v Ljubljani, pripravljena, da najhitreje odgovori na vprašanja, povezana s festivalom.

*Zaradi epidemije koronavirusa Gospodična KUL v letu 2020 ni aktivna. 

Gospodična KUL