torek, 16. 5. 2023

12. Grajski dnevi - pestro dogajanje za vso družino

Na Ljubljanskem gradu bodo v soboto in nedeljo, 20. in 21. maja 2023, potekali 12. Grajski dnevi, s katerimi se spominjamo na čas, ko je Grad prešel v mestno last.

16. maja 1905 je takratni župan Ivan Hribar od državnih oblasti za 60.200 kron odkupil Ljubljanski grad in ga tako rešil pred nadaljnjim propadanjem. V spomin na dan, ko je Grad prešel v mestno last, bodo letos potekali že 12. Grajski dnevi.

Pestro brezplačno dogajanje

foto Miha Mally 63
Foto: Miha Mally

V soboto, 20. maja 2023, bodo grajski norčki od blizu in daleč poskrbeli za najbolj odbite in zabavne norčije. Na grajskem dvorišču ne bo manjkalo smeha. Pa ne le to! V goste prihajajo tudi najbolj mogočni in najbolj spretni čarodeji iz vse dežele. Hokus pokus – ščepec vragolij in dobre volje smo pomešali še s ščepcem čarovnije. Pustite se očarati, morda celo začarati! Pestro dogajanje za grajskimi zidovi zagotovo nikogar ne bo pustilo ravnodušnega.

foto Miha Mally 70
Foto: Miha Mally

V nedeljo, 21. maja, na dan odprtih vrat, obiskovalce vabimo, da raziščejo vse skrite grajske kotičke in si brezplačno ogledajo vse vsebine, ki jih grad ponuja. Ta dan bo nedvomno zaznamoval srednjeveški tabor v Grajskem parku, kjer ne bo manjkalo viteških turnirjev, viteške šole, plesnih nastopov, iskanja cekinov, nastopov sokolarjev in še marsičesa zanimivega iz viteškega in cesarskega življenja.

Vabljeni na Ljubljanski grad! Doživite živahen utrip dogajanja nad mestom!

Za dogodke, kjer je število vstopnic omejeno, zbirajo prijave, podrobnosti najdete tukaj
Za dostop do gradu priporočamo tirno vzpenjačo; veljala bo enotna znižana cena vozovnic.

Preberite tudi: