četrtek, 19. 1. 2023

Dve ambulanti za neopredeljene paciente v ZD Rudnik

V ponedeljek in torek, 16. in 17. januarja 2023, sta v Zdravstvenem domu Ljubljana, v enoti Rudnik začeli delovati dve ambulanti za neopredeljene zavarovane osebe.

V ambulantah bodo prednostno opredeljevali paciente, ki so v enoti Rudnik imeli nazadnje izbranega osebnega zdravnika in imajo v tej enoti tudi svojo zdravstveno dokumentacijo.
Opredeljevanje bo potekalo sproti ob njihovi obravnavi zaradi zdravstvenih težav.
Ordinacijski časi in ostale podrobnosti o delovanju ambulant najdete na spletni strani Zdravstvenega doma Ljubljana, za splošna vprašanja glede ambulante za neopredeljene pa lahko pokličete vsak delovnik med 11.30 in 13.30 uro na telefonsko številko 041 459 195.

Načrtovanih še več ambulant za neopredeljene paciente

V Zdravstvenem domu Ljubljana bodo v januarju dodatne ambulante za neopredeljene zavarovane osebe odprli tudi v nekaterih drugih enotah. V njih bodo prednostno opredeljevali paciente, ki so v teh enotah izgubili osebnega zdravnika. O pričetku odprtja preostalih ambulant in njihovem urniku bodo javnost sproti obveščali.
Glede na število kadra, ki je na razpolago za delo v ambulantah za neopredeljene, sprva ne bodo mogli zagotoviti opredelitve vsem pacientom, ki so trenutno brez osebnega zdravnika. Ne glede na to pa bodo zdravstveno oskrbo še vedno zagotavljali vsem osebam, ki jo bodo potrebovale, in sicer v enotah, kjer so imeli osebnega zdravnika, torej v doslej že vzpostavljenih kroničnih, akutnih, administrativnih ambulantah in ambulantah za preveze ran. Vsem pacientom svetujejo, da recepte za kronično terapijo, napotnice za kontrolne preglede, naročilnice za medicinske pripomočke naročijo pravočasno (vsaj 10 dni pred iztekom), saj bodo administrativne storitve praviloma urejene v roku enega tedna od naročila. Paciente vljudno prosijo, da to upoštevajo.

Preberite tudi: