sreda, 7. 12. 2022

Krepitev prostovoljstva med mladimi

Ob 5. decembru, mednarodnemu dnevu prostovoljstva, ko več pozornosti namenimo pomenu in pozivu k medsebojni solidarnosti, je prvič potekal skupnostni dogodek za prostovoljce, ki so vključeni v Mrežo mladinskih centrov Ljubljana.

Z dogodkom, ki smo ga poimenovali Povezan s seboj, povezan z mladimi, smo se prostovoljcem želeli zahvaliti za predan prostovoljni prispevek pri delu z mladimi ter prispevati k lažjem opravljanju plemenitega poslanstva in jih povezati s skupnostjo prostovoljcev ljubljanskih mladinskih centrov.
Za prostovoljce smo pripravili usposabljanje pod vodstvom izkušene skupine improviziranega gledališča pri delu z mladimi IGLU, skozi katerega so pridobili nova znanja za učinkovito komuniciranje, za delo v skupinah, ustvarjanje idealnega okolja za timsko delo in ustvarjanje novih idej. Sledilo je druženje in mreženje z ostalimi prostovoljci in mladinskimi delavci Mreže mladinskih centrov Ljubljana.

Prostovoljstvo nas druži

Ena glavnih značilnosti mladinskega dela je prostovoljstvo. Mladinski delavci in mladi skupaj sodelujejo pri izvajanju mladinske aktivnosti, se podpirajo in gradijo zaupen odnos. S skupnim sodelovanjem mladi ne samo, da prevzemajo odgovornost za sodelovanje pri procesu temveč prevzemajo tudi vlogo aktivnih državljanov, krepijo svojo samopodobo in osebni razvoj. 
V Mrežo mladinskih centrov Ljubljana so z geslom Mladim prijateljstvo, mestu navdih povezani: Cona Most, CONA Polje, CONA Centr, CONA Fužine, CONA Korak, Mladinsko Središče Vič, Mladinski center Vič (Zavod Nefiks), MC Legebitra, Dnevni center Skupaj v skupnosti, MC ULCA, Mladinska postaja Moste, SMC Kodeljevo, SMC Rakovnik, Mladinski center Zavod Bob in Mladi zmaji. Mrežo podpiramo na Mestni občini Ljubljana.

 

Preberite tudi: