četrtek, 20. 4. 2023

Ljubljana znova gosti BMX dirko

V BMX parku ob Linhartovi cesti bo v soboto in nedeljo, 22. in 23. aprila 2023, potekala mednarodna UCI BMX dirka, največja BMX dirka v Sloveniji.

Na dirki se bo pomerilo več kot 160 tekmovalk in tekmovalcev iz sedmih evropskih držav, največ v otroških in mladinskih kategorijah, v članski konkurenci pa bodo v ospredju tekmovalci z največjih tekmovanj, med katerimi velja omeniti tudi člane italijanske reprezentance, ki sodijo med najmočnejše v BMX Race.
V soboto bo na sporedu Alpe-Adria BMX/BMX pokal Slovenije, v nedeljo pa dirka UCI C1 & Alpe-Adria BMX/BMX pokal Slovenije, ki si ga boste lahko ogledali tudi v spletnem prenosu.

Oglejte si vrhunce lanske dirke 

Dirka, ki privabi številne ljubitelje športa, sodi v okvir programa Ljubljana je šport, s katerim spodbujamo športno aktivnost vseh generacij meščank in meščanov. 

Gremo na kolo

MOL Ljubljana je sport BANNER 5

Ljubitelje kolesarjenje vabimo, da se pridružijo programu Gremo na kolo, v okviru katerega pripravljamo delavnice ter druge aktivnosti, skozi katere se boste naučili osnovnih tehnik vožnje s cestnim kolesom, gorskim kolesom ter BMX kolesom.
Delavnice, namenjene cestnim kolesarjem, vodi Kolesarsko društvo Rog, ostale pa Kolesarsko društvo Rajd in Športno društvo Golovec trails.

Preberite tudi: