četrtek, 22. 9. 2022

Moste Open - dan kulture in druženja

V soboto, 24. septembra 2022, bodo v Španskih borcih že peto leto zapored z dogodkom Moste Open tradicionalno odprli novo sezono. Zavod EN-KNAP in Mladinska postaja Moste bosta za en dan s pomočjo raznolikih društev in lokalnih skupin popestrila Moste s kulturnim, ekološkim, kulinaričnim, glasbenim, otroškim in mladinskim programom.

To je Dan Moščanov in Moščank, ki vabi na sproščeno druženje vse Ljubljančane in Ljubljančanke, dan, ko se navadno polno parkirišče pred Španskimi borci prebudi in oživi s pomočjo raznolikih društev in lokalnih skupin, ki vse leto tako ali drugače bogatijo moščansko življenje. Druženje bo potekalo od 14. do 21. ure. 

Živahno dogajanje za vse generacije

Obiskovalci Moste Open se bodo lahko sprehodili po sejmu rabljenih in unikatnih stvari ter plošč vezanih na hiphop kulturo, si ogledali Knjižnico reči, garažno razprodajo skupnostnega programa za mlade CONA, popravljalnice in podarjevalnice oblačil mladinskega centra ULCA, ter poizkusili svojo srečo na srečelovu z nagradami lokalnih trgovinic ter podjetij. Otroci se bodo lahko udeležili delavnice izdelovanja amuletov KUD Galerije CCU in se nasmejali ob cirkuškem nastopu cirkusantov in cirkusantk iz Cirkusa Fuskabo. Vse, ki zanima šport in ples, pa čaka predstavitev gibalcev in gibalk iz Športnega društva Moste ter plesna točka gibalcev EN-KNAPovega Gibališča. Obiskovalci Moste Open se bodo lahko prvič srečali z bobnarjem in učiteljem zahodnoafriškega bobnanja Mamourou-jem Sanou-jem ter spoznali Rajka Dolniška, talenta na rolerjih, ki s svojimi nastopi širi idejo polnega življenja in povezanosti.

Utrinek iz Moste Open 2021. Foto: Španski borci
Utrinek iz Moste Open 2021. Foto: Španski borci

   

Celotno dogajanje bo pospremila kulinarika all stars zasedbe Rok Bučar (taco polako), Luka Nagode (restavracija luda, vera spirits...) in Dalibor Novaković (Žmoht) v divjem kuharskem freestyle jam-u. Proti večeru pričakujte tradicionalni brezplačni golaž. Za žejo bo poskrbela kavarna Internacionala, ki domuje v Španskih borcih.

Podrobnejši program je dostopen tukaj

Preberite tudi: