torek, 8. 11. 2022

MulceRAJ v Pionirskem domu

V Festivalni dvorani bo v nedeljo, 13. novembra 2022, med 15. in 19. uro potekal prvi MulceRAJ, dogodek, na katerem bodo »mulci« rajali.

MulceRAJ je namenjen družinam, otroci vseh starosti so več kot dobrodošli. Vstop je prost. Nedeljsko popoldne bo v znamenju ustvarjalnih in raziskovalnih delavnic, cirkuške predstave, bazarja, različnih predstavitev izdelkov, degustacij in še marsičesa.

Predstava Cirkuliranje

klovn in klovnesa

V cirkuški predstavi Cirkuliranje klovn in klovnesa skozi skupne dogodivščine spletata zabaven odnos, v katerem se skupaj igrata, ustvarjata in podajata v nepozabne izkušnje. Sta tekmovalna in nagajiva, a si kljub vsemu pomagata in sodelujeta, saj na koncu ugotovita, da je najpomembnejše prijateljstvo.
Predstavo bo uprizoril Zavod Bufeto, prva profesionalna organizacija v Sloveniji, ki ustvarja in razvija klovnsko-cirkuško gledališče, področje novega cirkusa ter vključuje vse vidike in segmente dinamične gledališke institucije. Zavod poleg produkcije, organizacije in izvedbe mednarodnega festivala sodobne klovnade in novega cirkusa Klovnbuf, izvaja tudi lasten izobraževalni program Laboratorij Bufeto za mlade profesionalce ter v sklopu Pionirskega doma izobraževalno kreativni program za otroke in mladino. Zavod Bufeto je prejemnik Župančičeve nagrade 2018.
Predstava traja 40 minut in je primerna za otroke od 3. leta dalje.
Predstavi Cirkuliranje bo sledila še cirkuška delavnica, na kateri se bodo otroci preizkusili v vožnji z monociklom, žongliranju, vrtenju krožnikov in ostalih spretnostih. V okviru MulceRAJA bodo tudi druge ustvarjalne in raziskovalne delavnice.

MulceRAJ pripravljata Pionirski dom in ekipa Kam z mulcem.

Preberite tudi: