četrtek, 16. 3. 2023

Na sejmu MIPIM je v središču pozornosti Ljubljanica

Na Mestni občini Ljubljana tudi letos sodelujemo na sejmu MIPIM, največjem mednarodnem investicijsko-nepremičninskem sejmu v Evropi. V središče naše predstavitve postavljamo Ljubljano, mesto priložnosti ob reki.

Delegacijo Mestne občine Ljubljana v Cannesu vodi podžupan doc. Rok Žnidaršič, ki meni, da je koncept "Ljubljana, mesto priložnosti ob reki " izjemna priložnost za kakovostno prostorsko in programsko preobrazbo mesta po trajnostnih načelih in njegovo vpetost v krajinsko zaledje Ljubljanske urbane regije.
Za prvo fazo prenove nabrežij Ljubljanice z novimi mostovi smo leta 2012 prejeli prestižno evropsko nagrado za urbani javni prostor. Druga faza, ki bo razširila in sklenila celoten akvatorij od razvodja do sotočja, pa v prihodnjem razvojnem obdobju spada med prioritetne projekte mestne uprave v sodelovanju z državo.
Celotno predstavitev Ljubljane na sejmu MIPIM si lahko ogledate tukaj.

Sejem MIPIM

Sejem MIPIM je največje mednarodno nepremičninsko stičišče, kjer najvplivnejšim nepremičninskim odločevalcem in investitorjem iz vsega sveta vsako leto predstavljajo najnovejše nepremičninske trende in ključne svetovne investicijske projekte.