sreda, 23. 1. 2019

Prejeli smo novi priznanji za kongresni turizem v Ljubljani

V okviru 11. borze Conventa, največjega dogodka s področja poslovnega in kongresnega turizma v Novi Evropi, smo prejeli dva prestižna certifikata: Meeting Star Award za kongresno destinacijo v kategoriji mest, ki lahko gostijo dogodke do 2.000 oseb, ter certifikat za eno najboljših kongresnih destinacij Nove Evrope.

Oba certifikata sta pomembni priznanji Ljubljani za dosežke na področju kongresnega turizma ter prispevata k prepoznavnosti Ljubljane in Slovenije kot privlačne destinacije za kongrese in poslovna srečanja v evropskem prostoru.

Meeting Star Award

Mednarodna strokovna žirija, sestavljena iz 12 ocenjevalcev z več kot 12-letnimi izkušnjami s področja kongresnega turizma, vsako leto oceni številne evropske destinacije, ki so bile tudi letos razvrščene v štiri kategorije, glede na nosilno sposobnost oz. število udeležencev, ki jih lahko destinacija sprejme brez logističnih ter organizacijskih zapletov.

Ljubljana se je uvrstila med najboljših 10 destinacij za organizacijo poslovnih srečanj v kategoriji mest, ki lahko gostijo do 2.000 udeležencev (kategorija L), lansko leto pa je bila v tej kategoriji zmagovalka.

Ocenjevalci so v vlogi »skritih gostov obiskali 94 evropskih destinacij in ovrednotili dejavnike, ki pomembno vplivajo na konkurenčnost mesta za organizacijo poslovnih srečanj. Poleg Ljubljane so se za naziv potegovali še Zagreb, Talin, Gradec, Benetke, Salzburg, Krakov, Bratislava, Vilna in Innsbruck. Žirija je ocenjevala optimalno kombinacijo števila hotelov in hotelskih sob v kategoriji 4 in 5 zvezdic, ki jih kongresni gosti največkrat uporabljajo; maksimalne kapacitete dvoran za banketne sprejeme in predavanja; največjo dvorano v mestu; in število prebivalcev na destinaciji.

Meeting Star Award je nagrada za odličnost na področju poslovnega turizma, ki je rezultat usklajenega delovanja široke palete deležnikov ob podpori Kongresnega urada Ljubljana. Dejstvo, da je podeljena prav v Ljubljani in v času, ko se v mestu mudi 150 mednarodnih organizatorjev srečanj iz 44 držav, predstavlja odlično priložnost za celovito predstavitev mesta s posebnim poudarkom na vseh aspektih izvedbe srečanj. Za Turizem Ljubljana je Conventa, katere glavni organizator je Kongresni urad Slovenije, od samega začetka eden najpomembnejših marketinških projektov na ravni turistične destinacije, ki Ljubljani kontinuirano dviguje ogled ter blagovno znamko v tujini.

podelitev priznanja vir ZTL2

Nagrado je od Gorazda Čada, glavnega urednika revije Kongres in tehničnega organizatorja borze, prevzela direktorica Turizma Ljubljana, mag. Petra Stušek, ki je ob tem povedala: “Ponosni smo, da se je Ljubljana v zadnjih letih razvila v destinacijo za poslovna srečanja, ki lahko zadovolji tudi najbolj zahtevne organizatorje dogodkov. Dva sodobna kongresna centra, kakovostni kongresni hoteli in njihova bližina do številnih prizorišč, očarljivo mestno središče ter prijaznost Ljubljančanov so dejavniki, ki razlikujejo Ljubljano od povprečja. Odlični dosežki so rezultat načrtovanega povezovanja kongresno-turističnih ponudnikov s ciljem, da skupaj povečamo prepoznavnost destinacije in izboljšamo naš konkurenčen položaj na mednarodnem kongresnem trgu.«