petek, 7. 4. 2023

Svetovni dan Zemlje v Kinodvoru

V sklopu tradicionalne akcije Za lepšo Ljubljano vas na svetovni dan Zemlje, 22. aprila, vabimo v Mestni kino Kinodvor na ogled novega dokumentarnega filma Kiti, varuhi planeta, 16. aprila 2023 pa si lahko ogledate še en, z ekologijo povezan igrani film, in sicer Kako rešiti planet.

Kiti, varuhi planeta in svetovni dan Zemlje

Kiti, varuhi planeta. Foto: Kinodvor

Sinhronizirani dokumentarni film za vse generacije Kiti, varuhi planeta (Les gardiennes de la planete, Jean-Albert Lievre, Francija, 2023, 82 minut, distribucija FIVIA – Vojnik, 7+), ki bo na ogled v soboto, 22. aprila 2023 ob 16. uri, je hvalnica lepoti, inteligenci in veličastnosti kitov. V filmu odkrivamo neverjetno zgodbo o kitih, prebivalcih svetovnih oceanov, ki so ključni ohranjevalci ekosistema našega planeta že več kot 50 milijonov let. Film, ki ga je navdihnila pesem Whale Nation Heathcota Williamsa, nas popelje na potovanje, na katerem odkrivamo še neraziskana področja in komaj poznano družbo kitov – z njihovimi izjemnimi sposobnostmi in bogatim ter kompleksnim socialnim življenjem.

Vstopnice so že v prodaji.

Kako rešiti planet

Kako resiti planet. Foto: Kinodvor

Film Kako rešiti planet si lahko ogledate v nedeljo, 16. aprila 2023, ob 19. uri.
Abel in Marianne z grozo ugotovita, da je njun trinajstletni sin Joseph skrivaj prodal njune najdragocenejše predmete. Kmalu izvesta, da fant ni sam – na stotine otrok po vsem svetu je združilo moči za financiranje skrivnostnega projekta ... Režiser in igralec Louis Garrel (Nedolžen) je humorja in optimizma polno ekološko fantazijo spisal skupaj s slovitim Jean-Claudom Carrièrom.

Preberite tudi: