Novice projekta

 • Dela na Cukrarni potekajo po terminskem planu

  V torek, 26.3.2019, smo začeli z rušitvijo in gradnjo nove strehe objekta. Nato sledi najbolj tvegana faza projekta.

 • Cukrarna – tovarna kulture

  Morda ste med tistimi, ki so opazili, da je v Cukrarni ob Roški cesti spet začelo po malem vršati, brenčati, vrveti. Stara tovarna, ki se je kot oluščen duh sklanjala nad Ljubljanico, je začela rasti v največji razstavni prostor v regiji, ki bo sprejemal vrhunce sodobne umetnosti. Rokave smo za pripravo dokumentacije zavihali že pred časom, zdaj pa so se začela še fizična dela za ureditev Cukrarne.
  Avtorja: Jerneja Batič, Oddelek za kulturo, Blaž Peršin, Muzej in galerije mesta Ljubljane

 • Začenjamo z urejanjem Galerije Cukrarna

  10. oktobra 2018 smo začeli z deli na projektu ureditve Galerije Cukrarna, največjem kulturnem projektu v Sloveniji, ki ga sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj, s katerim bomo dobili sodoben galerijski prostor za velike in zahtevne razstavne projekte.

 • Prenavljamo za vas: začeli bomo urejati Galerijo Cukrarna

  V ponedeljek, 17. septembra 2018, smo podpisali pogodbo za projekt ureditve Galerije Cukrarna, v okviru katerega bomo prenovili poslopje nekdanje tovarne sladkorja in v njem uredili novo umetnostno središče.

 • Odobrena finančna sredstva za projekt ureditve Galerije Cukrarna

  Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za Projekt ureditve Galerije Cukrarna v Ljubljani.