petek, 26. 5. 2023

42. Maraton Franja

V soboto in nedeljo, 10. in 11. junija 2023, bo potekal 42. Maraton Franja BTC City, največja rekreativna kolesarska prireditev v Sloveniji, namenjena tako otrokom in družinam, kot tudi tistim kolesarkam in kolesarjem, ki so v vrhunski kolesarski formi.

Za družine, otroke in ljubitelje narave

V soboto, 10. junija 2023, se lahko udeležite maratona Barjanka Hervis, 72 km dolge športno-turistična trase, ki vas bo popeljal čez vse občine krajinskega parka Ljubljansko barje.

Trasa Barjanka Vir: organizator Kolesarsko društvo Rog
Trasa Barjanka Vir: organizator Kolesarsko društvo Rog

   

Družinski maraton Medex (20 km) je namenjen tako družinam z otroki kot tudi šolarjem in kolesarjem začetnikom z nezahtevno progo brez vzponov in poteka ob popolni zapori cest.

Otroci med 3. in 7. letom starosti pa se bodo razveselili brezplačnega Vzajemkovega otroškega kolesarskega izziva - krožne vožnje po Slovenski cesti.

Vse sobotne preizkušnje se bodo odvijale s startom in ciljem na Kongresnem trgu v središču Ljubljane. 

Več informacij in prijave najdete tukaj

Več informacij o poteku tras in zaporah najdete tukaj.  

Za top kolesarje 

V nedeljo, 11. junija 2023, se bodo pomerili kolesarji v top kolesarski formi, in sicer na Maratonu Franja BTC City (156 km) ter Triglav Malem Maraton Franja (97 km). Start in cilj bosta v BTC Cityju, kjer bo tudi podelitev priznanj od 16. ure dalje.

Trasa Maratona Franja BTC City. Vir: organizator Kolesarsko društvo Rog
Trasa Maratona Franja BTC City. Vir: organizator Kolesarsko društvo Rog

   

Več informacij in prijave najdete tukaj

Več informacij o poteku tras in zaporah najdete tukaj.  

Ljubljana je šport

 

Gremo na kolo foto Klemen Humar
Brezplačen program Gremo na kolo. Foto: Klemen Humar

   

Na Mestni občini Ljubljana se zavedamo pomena telesne dejavnosti za kakovostno življenje v vseh starostnih obdobjih, zato smo v okviru programa Ljubljana je šport zasnovali brezplačne programe različnih vadb, ki so namenjeni predvsem začetnikom. Med je tudi program Gremo na kolo, ki obsega kakovostno vodene delavnice osnovnih tehnik vožnje s cestnim kolesom, gorskim kolesom ter BMX kolesom. Namenjen je odraslim prebivalkam in prebivalcem Ljubljane, ki še nimajo izkušenj z vožnjo s tovrstnimi kolesi, pa tudi tistim, ki želijo usvojiti dodatna znanja in tehnike vožnje.

Več o programu Gremo na kolo si lahko preberete tukaj

Preberite tudi: