sobota, 19. 5. 2018

Ljubljana, psom najbolj prijazno mesto 2017

Ljubljana je prejela naziv psom najbolj prijazno mesto 2017.

 

V prvem krogu tekmovanja so obiskovalci spletne strani www.kuzek.si sami predlagali kandidate, ki si po njihovem mnenju zaslužijo naziv najboljši. V finalni krog se je nato uvrstilo pet najpogosteje predlaganih kandidatov in med njimi so bralci izbrali Ljubljano kot psom najbolj prijazno mesto 2017. Vseh oddanih glasov je bilo 29 tisoč.

KUZEK2
Priznanje je prevzel vodja Inšpektorata Andrej Orač.

V Ljubljani skrbimo za pse

V Ljubljani je trenutno registriranih 29.000 psov.

Za njihovo dobro počutje med drugim skrbimo s urejanjem pasjih parkov, v katerih se lahko psi prosto gibajo – do zdaj smo postavili že štiri take parke (ob Vilharjevi ulici, v Štepanjskem naselju, v Kosezah in v Šmartinskem parku).

Ob tem smo uredili še dve pasji stranišči na prostem, na celotnem območju Ljubljana pa je na javnih površinah postavljenih tudi 234 pasjih stebričkov, kamor lahko lastniki psov odlagajo pasje iztrebke (sicer lahko pasje iztrebke odložijo tudi v koše za mešane komunalne odpadke).

V Mestni občini Ljubljana z družbeno odgovorno kampanjo »Človek, čuvaj svoje mesto.«  že od leta 2015 opozarjamo na nesprejemljivost vandalizma in poudarjamo pomen spoštovanja našega skupnega javnega prostora. V letu 2016 in 2017 smo v središče akcije postavili tudi ozaveščanje o pobiranju pasjih iztrebkov.

pes 012

Lastniki psov, bodite odgovorni! Na sprehodih počistite za svojimi pasjimi prijatelji, vodite jih na povodcih in pazite, da ne bodo prestrašili predvsem otrok, ki se jih lahko bojijo. 

Gradimo novo zavetišče za zapuščene živali

Novo zavetišče za zapuščene živali bomo uredili v prostorih nekdanje goveje farme Ljubljanskih mlekarn, kjer bomo uredili največji in najsodobnejši prostor v Sloveniji, ki bo poleg osnovne naloge izvajanja javne službe zavetišča omogočal tudi razvoj središča za obravnavo širše problematike odgovornega skrbništva in dobrobiti hišnih živali in izobraževanje ter usposabljanje mladih strokovnih kadrov ter širše javnosti.

41