ponedeljek, 5. 6. 2023

Mavrična mesta v akciji – smernice za lokalne skupnosti

Mestna občina Ljubljana je v okviru Mreže mavričnih mest sodelovala v projektu Rainbow cities in Actions – LGBTI Policy Guidelines, ki ga je financirala Evropska unija.

Glavni cilj projekta je bil priprava smernic za LGBT+ politike v lokalnih samoupravah in s tem vzpodbuditi lokalne skupnosti, ki na tem področju nimajo aktivnosti, da začnejo z aktivnostmi. Smernice smo predstavniki_ce mavričnih mest ter predstavniki_ce nevladnih organizacij pripravljali v obdobju dveh let, ko smo se srečevali na delavnicah v različnih mestih - Berlin, Aarhus in Cork in na zaključni konferenci v Kotorju.

Na Mestni občini Ljubljana smo zelo ponosni, da smo vključeni v mrežo mavričnih mest, saj imamo veliko dobrih praks, ki jih lahko delimo z drugimi mesti na tem področju. Tako smo leta 2013 izdali brošuro Mavrična Ljubljana, leto kasneje pa vzpostavili certifikat LGBT prijazno, ki ga je do zdaj prejelo več kot 50 organizacij (med njimi MU MOL, javni zavodi MOL, vrtci in OŠ, fakulteta, IBM itd.).
V okviru Mreže mavričnih mest smo sodelovali v projektu Rainbow cities in Actions – LGBTI Policy Guidelines, ki ga je financirala Evropska unija. Glavni cilj projekta je bil priprava smernic za LGBT+ politike v lokalnih samoupravah, s čimer želimo spodbuditi lokalne skupnosti, ki na tem področju nimajo aktivnosti, da začnejo z njimi.

 logosbeneficaireseuropeforcitizensright 0

Preberite tudi: