sreda, 7. 4. 2021

Na svetovni dan zdravja gradimo pravičnejši, bolj zdrav svet

7. aprila obeležujemo svetovni dan zdravja, geslo letošnjega dneva je Gradimo pravičnejši, bolj zdrav svet.

Prav skrb za javno zdravje je eden izmed naših pomembnih ciljev.  V obdobju epidemije so naši napori pri ohranjanju zdravja usmerjeni predvsem k doslednemu upoštevanju zaščitnih ukrepov za preprečitev okužbe s Covid-19, kot so zadostna medsebojna razdalja, redno zračenje prostorov, razkuževanje rok, omejevanje stikov itd.

Za zdrav življenjski slog

Na zdravje pa izjemno pomembno vpliva tudi življenjski slog, pri oblikovanju katerega imamo verjetno največ možnosti za izboljšave. Sem štejemo zlasti redno gibanje, zdravo prehranjevanje, ne kajenje, zmerno pitje alkohola itd.

Vadite z nami

Vabimo vas, da se na svetovni dan zdravja pridružite vajam, s katerimi boste poskrbeli za svoje zdravje in dobro počutje.
Sodelavke in sodelavci Javnega zavoda Šport Ljubljana so pripravili serijo posnetkov s prikazom različnih telesnih vaj, s katerimi želimo spodbuditi telesno vadbo in aktiven življenjski slog. Vabimo vas, da si vzamete 10 minut vašega prostega časa in ob posnetkih naredite nekaj dobrega zase!

Vaje za vse, ki veliko sedijoPoskrbimo za zdravo hrbtenico

Vaje za preprečevanje padcev

Ne le danes, ampak tudi preostale dni v letu moramo storiti nekaj za svoje zdravje. V Ljubljani imamo veliko zelenih površin, kjer lahko aktivno preživljamo naš prosti čas in se rekreiramo. Po vsem mestu so razporejeni tudi trim otoki, zunanje fitnes naprave, naprave za ulično vadbo in trim steze, kjer lahko prav vsak poskrbi za telesno aktivnost. 

Ostanimo aktivni in zdravi!

 

Preberite tudi: