petek, 15. 6. 2018

Postani mlada ambasadorka ali mladi ambasador Ljubljane

Imaš drzne ideje in verjameš, da se lahko uresničijo? Ali s svojo aktivacijo in pobudami večkrat prepričaš ostale? Bi želel/a spoznati mlade iz drugih evropskih mest ter z njimi podeliti svoje mnenje in ideje? Želiš novembra kot predstavnica ali predstavnik Mestne občine Ljubljana na letno generalno skupščino mreže EUROCITIES v škotski Edinburg?

Če je tvoj odgovor na vsa vprašanja pritrdilen, si prava/pravi, da postaneš mlada ambasadorka ali ambasador Ljubljane. Morda bomo ravno tebe med vsemi prijavljenimi tudi izbrali.

Ljubljana je članica mreže EUROCITIES

Ljubljana je od leta 2015 članica Izvršnega odbora največje in najbolj reprezentativne evropske medmestne mreže EUROCITIES, ki združuje predstavnike več kot 140 večjih mest s skupaj več kot 130 milijonov prebivalcev. Med evropskim mesecem krožnega gospodarstva leta 2017 smo organizirali in gostili letno generalno skupščino mreže EUROCITIES v Ljubljani z udeležbo več kot 600 delegatov iz 120 evropskih mest, 60 županov in podžupanov. V sklopu skupščine EUROCITIES 2017 je bila prvič predstavljena kampanja Cities4Europe - Evropa za državljane. Glavni cilj  je spodbuditi državljanke ter državljane k soustvarjanju skupne prihodnosti Evrope.

Da bomo cilj lažje dosegli, smo tudi v Mestni občini Ljubljana pristopili h kampanji Postani mlada ambasadorka ali ambasador svojega mesta.

V sklopu kampanje iščemo mlado Ljubljančanko ali Ljubljančana, ki si želi kot ambasador mesta na letošnji generalni skupščini EUROCITIES v Edinburgu deliti svoje znanje, pobude in ideje, pridobiti nove izkušnje ter se ob tem še zabavati.

---

Zanima me več. Kakšni so pogoji za prijavo?

Prijavijo se lahko Ljubljančanke in Ljubljančani, stari med 18 in 30 let. Pogoj je odlično znanje angleškega jezika in izkušnje z javnim nastopanjem.

Kako se prijavim?

Vse, kar moraš narediti, je, da izpolniš spodnji prijavni obrazec in ga skupaj z zahtevanimi datotekami (prek linka za pošiljanje velikih datotek) pošlješ na ambasador@ljubljana.si. Z izpolnjenim obrazcem in poslanimi datotekami izražaš svojo željo po soustvarjanju prihodnosti Evrope. Prav tako Mestni občini Ljubljana dovoljuješ uporabo podatkov in datotek za namene obveščanja in komuniciranja kampanje Postani mlada ambasadorka ali ambasador svojega mesta na vseh komunikacijskih kanalih v Sloveniji in tujini.

Kaj zahteva prijava?

Od tebe pričakujemo:

  • največ dvominutni video posnetek v angleškem jeziku, v katerem opišeš tri prednostne naloge, ki bi jih naredil/a, če bi bil/a župan/ja en dan,
  • da v videu ali pisno dokončaš naslednji stavek "Moja Evropa leta 2030 bo ...",
  • kratko osebno predstavitev v slovenskem in angleškem,
  • razloge, zakaj bi želel/a postati mlada ambasadorka ali ambasador.

Nagrada

Seveda je nagrada že to, da boš med vsemi nadobudnimi mladimi izbran/a prav ti. Zmagovalki ali zmagovalcu bomo omogočili veliko mreženja z evropskimi političnimi in nepolitičnimi predstavniki ter nova neprecenljiva poznanstva.

Rok za prijavo

Prijave zbiramo do ponedeljka, 16. julija 2018. Mlado ambasadorko ali ambasadorja bomo izbrali do 30. avgusta 2018.

Obrazec za prijavo in splošni pogoji