torek, 30. 5. 2023

15. festival Junij v Ljubljani

Poletje v Ljubljani tudi letos odpiramo s tradicionalnim festivalom Junij v Ljubljani, ki bo na Kongresnem trgu potekal od 7. do 21. junija 2023. Na festivalu se bo zvrstilo več kot 40 dogodkov, ogled vseh je brezplačen.

Na letošnjem festivalu ponujamo ogled vrhunskih gledaliških, glasbenih in plesnih predstav različnih umetniških zvrsti in vpogled v produkcijo javnih kulturnih zavodov ter nevladnih organizacij s področja umetnosti.

Otvoritev z zimzeleni

Big band orkestra Slovenske vojske. Foto: Big band ORKSV
Foto: Big band ORKSV

   

Festival bomo 7. junija odprli s koncertom odličnih glasbenikov Big banda orkestra slovenske vojske pod vodstvom Rudolfa Strnada, z gostjama Neisho in Jano Šušteršič, ki bodo predstavili sveže big band priredbe soul evergreenov.

Čakajo nas raznoliki kulturni dnevi

EnKnapGroup s predstavo Pozor hud ples. Foto: Andrej Lamut HQ
EnKnapGroup s predstavo Pozor hud ples. Foto: Andrej Lamut

   

Sledilo bo še 14 raznolikih festivalskih dni, med katerimi izpostavljamo baletni, cirkuški in mavrični dan, Dan za umetnosti, Dan za sodobni ples ter glasbene koncerte vrhunskih izvajalcev. Kot vsako leto bo mlade razveselil dan, ko zažigajo Rock mulčki in dan, ko izberemo finalista Špil lige. Obiskali nas bodo tudi Godalkarji, s katerimi bomo lahko zaplesali.

 

Potujoči cirkus nerodne Avguštine: Foto: arhiv Gledališča Bicikleta
Potujoči cirkus nerodne Avguštine. Foto: arhiv Gledališča Bicikleta

       

Obisk festivala je brezplačen, vsi dogodki potekajo na Kongresnem trgu.

Program pripenjamo spodaj, dogajanje pa lahko spremljate tudi na Facebook strani festivala Junij v Ljubljani.

Preberite tudi: