sreda, 15. 2. 2023

Vodnikova domačija Center odpira svoja vrata

V času prenove Vodnikove domačije v Šiški bo program Vodnikove domačije potekal v Trubarjevi hiši literature na Stritarjevi 7. Ob selitvi pripravljajo Dneve odprtih vrat, ki bodo potekali do petka, 24. februarja 2023.

Dnevi odprtih vrat ponujajo številne brezplačne dogodke od literarne serije za odrasle, skupinske razstave mlade ilustracije in koncertov do serije dogodkov za mladino in otroke.

Natančnejši program vseh dogodkov v sklopu Dnevov odprtih vrat je dostopen tukaj. Vstop je prost, priporočamo pa, da si pravočasno zagotovite brezplačne vstopnice. V odpiralnem času so na voljo v prostorih Vodnikove domačije Center, na Stritarjevi 7.

O Vodnikovi domačiji...

Vodnikova domačija je literarna hiša, ki razvija in ponuja številne dogodke, povezane s knjigami, ob tem pa pod eno streho združuje programe za otroke in odrasle, čitalnico, knjigarno, dva festivala – Otroški knjižni festival in Festival angažiranega pisanja Itn., Pravljični studio, Center ilustracije in pisarno Ljubljane, Unescovega mesta literature.

Kot rojstna hiša Valentina Vodnika prevzema tudi skrb za njegovo dediščino.

Program Vodnikove domačije izvaja društvo Divja misel v sodelovanju s številnimi partnerji, upravljanje Vodnikove domačije Center, ki je del Ljubljane, Unescovega mesta literature, pa financira Mestna občina Ljubljana.

Preberite tudi: