sreda, 25. 3. 2020

Na pragu našega mesta deluje 822 kmetij

Na ljubljanskem podeželju deluje več kot 800 kmetij, ki ponujajo sveže sadje in zelenjavo, mleko in mlečne izdelke, žita in mlevske izdelke, med in čebelje pridelke in izdelke, meso, kisline (kisla repa in zelje) ter različne vložnine.

Vse omenjeno pridelajo tako na odprtih površinah kot tudi v rastlinjakih, kar jim omogoča, da lahko ponudijo najrazličnejšo zelenjavo preko celega leta.

Do najbližje kmetije ni daleč

Spodbujamo vas, da svojo zelenjavo in sadje ter druge živilske dobrine nakupite pri najbližjem kmetu.

Svetujemo vam, da najprej na kmetijo pokličite in se dogovorite za obisk.

Upoštevajte vsa navodila varnega komuniciranja in spoštujte navodila kmetov. Upoštevajte higienska navodila in varnostno razdaljo.

Poiščite najbližjo kmetijo

Na seznamih so kmetije, ki so se predstavile v okviru aktivnosti Zelene prestolnice Evrope 2016 in na Borzah lokalnih živil, ki smo jo skupaj z Regionalno razvojno regijo ljubljanske urbane, Turizmom Ljubljana, Kmetijsko gozdarskim zavodom Ljubljana in Zavodom EKOmeter, organizirali v letih 2018 in 2019. V prihodnje bomo nabor naših kmetij in njihove ponudbe še povečali.

Na voljo smo vam tudi na elektronskem naslovu podezelje@ljubljana.si. Veseli bomo vaših pobud, vprašanj, razmišljanj, izkušenj s terena … .

Seznam ponudnikov najdete tukaj.

Preberite tudi: